NAČRTOVANJE

Tuš kabina s prostorom za sedenje

Vse prevečkrat pozabljamo na funkcionalnost pred estetiko in lepoto. Pri opremljanju svojega doma, bivalnega okolja v katerem bomo preživeli večino svojega življenja je nujno potrebno razmisliti o uporabni funkciji in praktičnosti. Premalokrat razmišljamo o opremljanju na dolgi rok. Najverjetneje nam finance, čas in energija ne dopuščata, da bi bivalno okolje prenavljali ob vsaki prelomnici v življenju. Zato načrtujmo pametno.

Kotne kopalne kadi imajo v večini primerov narejen prostor za sedenje. Praktičen je iz več razlogov, nanj se usedeš med prhanjem in na takšen način izogneš padcu v kopalni kadi med tuširanjem. Predstavnicam ženskega spola je ta del kopalne kadi idealen za britje nog.

Ker pa vemo, da v vsa bivalna okolja kopalna kad zaradi prostorskih ali uporabniških težav ne gre je alternativa tuš. Tuš kabine s prostorom za sedenje so dokaj redke, a se jih najde. Walk in tuš, katerega zasnujemo sami, je prilagojen našim meram oz. meram prostora, vanj lahko brez težav namestimo tudi prostor za sedenje. Ali bomo imeli v walk in tušu tudi prostor za sedenje je potrebno vedeti, preden se v kopalnici polaga finalne talne obloge. Priporočljivo je, da ta prostor sezidamo iz opeke. Kasneje ga obdelamo in pripravimo, da lahko nanj namestimo keramiko. Pri izbiri keramike, ki jo boste namestili na prostor za sedenje bodite pozorni, da keramika ne bo preveč gladka in bo vaša mokra koža zdrsela na tla. Izberite keramiko, ki je dovolj groba, da preprečuje zdrse.

Zakaj je priporočljivo v tušu imeti prostor za sedenje:
• telesne poškodbe (predvsem nog in hrbtenice) nam ne dovoljujemo, da se sami tuširamo stoje, včasih potrebujemo za to opravilo pomoč nekoga, spet drugič pa si v tuš prinesemo plastični stol in se stuširamo (estetsko lepša in trajnejša rešitev je vsekakor prostor za sedenje),
• predstavnice ženskega spola se lažje brijejo sede kot stoje,
• tuširanje otrok postane lažje,
• ni nevarnosti zdrsa med tuširanjem.

Ne opremljajte samo za danes, opremljajte za prihodnost. Pomislite na uporabno funkcijo pred estetiko. Zagotovo pa je uporabnost in funkcionalnost določenih elementov zelo lepo zapakirana tudi z estetskega vidika.

2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja