NAČRTOVANJE

Koliko široko omaro za oblačila potrebujem?

Kaj hitro se vsi vživimo v vlogo notranjega oblikovalca. Pri tem pa pozabljamo na znanje, ki ga ima oseba, ki se profesionalno z oblikovanjem bivalnih površin ukvarja. Fakulteta in šola nista sami sebi namen. Znanje, ki ga tam pridobimo prenašamo v kvalitetno oblikovanje bivalnih površin. Ne pozablja na to zakaj morajo biti določene stene globoke minimalno 60 cm. A ste, kdaj na dimenzijo sten pomislili, ko ste se igrali igrice sam svoj mojster? Ste preučili odpiranje vrat v prostor? Se zavedate koliko morajo biti vrata odmaknjena od omare, da se ne trcajo ena v druga? Na vprašanja si odgovorite sami, sama pa vam bom medtem ponudila nekaj smernic pri dimenzioniranju garderobnih omar.

Omara za obleke, plašče, omara za obešanje je nekaj, kar potrebujemo vsi. Pri načrtovanju sten bivalnih površin moramo biti pozorni na to, kje bodo omare in čemu bodo omare namenjene. Omara v katere obešamo obleke morajo zaradi dimenzij obešalnika globoke minimalno 60 cm. V kolikor si želite garderobne omare, ki bo imela drsno odpiranje morate prišteti še kak centimeter zaradi mehanizma vrat.

Vsekakor ni priporočljivo, da so vrata v prostor postavljena točno 60 cm od stene, za kateri je omara. V takšnem primeru vrat v prostor ne boste uspeli odpreti za 90°, kljuka namreč prispeva tudi svoje centimetre in odmike.

Omare, ki niso globoke 60 cm, niso primerne za obešanje. Globina omar 40 cm je primerna za shranjevanje oblek na police.

Pri načrtovanju postavitve in globine garderobnih omar moramo biti pazljivi tudi na to, kakšen obleke imamo. Vprašajte se ali imate več oblek za obešanje ali obleke raje shranjujete na police? Kam shranjujete nahrbtnike in torbice? Kako imate spravljene čevlje? Bodite pozorni na svoje potrebe, načrtujte po svojih merah. Ni boljšega kot imeti v svojem domu res tisto, kar potrebujemo in ne nepotrebne ter neuporabne krame.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

fourteen − 5 =