NAČRTOVANJE

Ogledalo v spalnici? Ne hvala!

Vsi, ki me poznate zagotovo veste, da ne verjamem v feng shuje. Svoje načrtovanje prilagajam videnem prostoru, stranem neba, v primeru rekonstrukcij in prenov pa tudi vsem dejavnikom, ki jih ne gre v prostoru spreminjati (nosilne stene, napeljave…). Verjamem v zakone fizike, narave in trdo delo. Nikakor ne morem načrtovati, če ne poznam osnovnih stvari prostora. Iz slike prostora brez dimenzij in podajanje mnenj, kaj bi na steno v predsobi, sobi pasalo ne morem in niti nočem, ker se kaj hitro zatakne pri pravih barvnih odtenkih.

No pa pojdimo po vrsti, ogledalo v spalnici. Pri načrtovanju prostorov moraš upoštevati želje investitorja in jih predelati v prostorsko razumljivo predstavo. Velikokrat sem se našla, ko sem razmišljala ali naj dobesedno upoštevam vsako najmanjšo željo investitorja ali naj naredim filter teh želja. In tako prišla do rezultata, da je včasih filter nujno potreben, ker določeni elementi nikakor ne sovpadajo s posameznimi prostori in so primernejši za druge bivalne površine.

Tako sem prišla, do ogledala v spalnici. Verjamem, da se vsak rad pogleda v ogledalo, ko se preobleče in odide novim, delovnim nalogam naproti. In povsem razumljivo je, da bo ogledalo v neposredni bližini garderobne omare. Žal pa ne vedno dobro premislimo tudi negativno plat ogledala. Ogledalo oddaja odboj svetlobe. V kolikor je ogledalo nameščeno, da nanj padajo sončni žarki, se le ti odbijajo v prostor. Pri namestitvi ogledala v spalnico moramo biti vsekakor pozorni, da se ne bodo odboji svetlobe vrstili neposredno na vzglavje postelje in tako ovirali naš spanec. Skratka ogledala nikakor ne nameščajte na steno, ki je pravokotna ali vzporedna z oknom.

Ker pa motilca kot je ogledalo ne želimo na stenah spalnice je alternativa namestiti ogledalo na notranjo stran front garderobnih omar. Takšna namestitev je mogoča v primeru, da imamo klasična vrata omar, v kolikor smo se odločili za drsna vrata je potrebno o namestitvi ogledala v omaro malce razmisliti. Vsekakor pa je namestitev ogledala mogoča tudi v drsni omari s premišljeno zasnovo omare.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja