NAČRTOVANJE

Moj dom bo imel pralnico

Ja prav ste prebrali, prvi pogoj, ki sem si ga zadala pri oblikovanju tlorisa svojega novega domovanja je bil, da bom v njem zasnovala pralnico. Od kje mi želja, da bi imela pralnico? To zagotovo sega v leta, ko sem imela še mama servis, ko sem bila še osnovnošolka in sem se spoznavala s prvimi hišnimi opravili. To je bilo obdobje, ko sem vzljubila čiščenje in likanje. Ja nenavadna sem, polna presenečenj, da svojo hiperaktivnost in neprestano zagnanost sproščam prav z likanjem.

Likanje, čiščenje in urejanje predalov in omar je moja točka sproščanja. Vsakdo si želi v svojem bivalnem okolju imeti točko, kjer se sprosti. Sama sem spoznala, da bo moj prostor sproščanja pralnica z likalnico. Kako jo bom zasnovala in kateri elementi v moj pralnici ne bodo manjkali?

Zasnovala ga bom na severnem delu svojih bivalnih površin. Čeprav se bom veliko zadrževala v tem prostoru ga bom zaradi njegove namembnosti orientirala proti severu. Spada le med servisne dele bivalnih površin. Pomembno je, da bom imela v bližini kopalnico in kuhinjo zaradi stroškov vodovodne napeljave. Pralnica z likalnico bo odmaknjena od spalnega dela, a v neposredni bližini kopalnice. Vsekakor bo iz pralnice neposredni dostop do zunanjega sušila skozi vrata. Iz praktičnega razloga, da ne bodo poleti obleke izgubljale barve zaradi žgočega sonca bo sušilo na severni strani hiše.

Kaj vse se bo nahajalo v pralnici z likalnico?
• velika garderobna omara, globine minimalno 60 cm za shranjevanje zimskih plaščev, bund in prehodnih jaken,
• omara za sesalnik, metle, čistila in cunje za čiščenje, košare za perilo…,
• omara za shranjevanje dodatnih brisač (brisače za na morje, domača zlata rezerva kopalniških brisač),
• zaprt prostor, omara za shranjevanje nahrbtnikov in potovalnih kovčkov,
• industrijsko pomivalno korito (globlje od klasičnega),
• pralni in sušilni stroj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja