NAČRTOVANJE

Hodnik

Ta nadležen hodnik. Prostor, ki ga hočeš ali nočem imajo vse bivalne površine. Nekateri arhitekti ga osmislijo in nastane nek predprostor iz hodnika, spet drugi ga konstantno uporabljajo pri načrtovanju. Zavedati pa se moramo, da je hodnik običajno nekvalitetno izkoriščena površina, ki samo terja svoj čas in denar za vzdrževanje.

Hodnik je super in ni super. V kolikor je hodnik širok 80 cm je zelo problematičen. Vanj ne moremo postaviti praktično nič. Služi samo namenu prehoda in srečevanja. Omara v tako ozek prostor ne gre. Vprašanje pa je ali lahko gre skozi tako ozek prehod tudi oseba, ki v roki nosi otroško lupinico brez da bi na zidu pustila sledi lupinice.
V kolikor želimo hodnik osmisliti in ga uporabiti saj za kakšno dodatno omaro ali kak obešalnik je potrebno razmišljati o širšem hodniku. Hodnik širine 120 cm je primernejši. Vanj lahko umestimo ožje omare in obešalnik. Za lažjo predstavo, običajne omarice v katerih shranjujemo čevlje so globine 35-40 cm. Obešalniki, ki so pritrjeni na steno zavzamejo toliko prostora kolikor oblek vanj naložimo.

Vsekakor pa se pri načrtovanju bivalnih površin na široko izogibajmo dolgim hodnikom. Kako se rešiti hodnika je veliko načinov. Je pa pri tem potrebno skrbno premisliti, kateremu prostoru lahko kak centimeter odvzamemo. Nikakor naj ne na račun širšega in lažje prehodnega hodnika, ki se spremeni v večnamenski prostor nastradajo spalnice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja