NAČRTOVANJE

Preproga v kuhinji

Preproga v kuhinji, sliši se nenavadno. Verjeli ali ne je pa praktično. Pred leti, ko se še nisem obremenjevala z vsako prasko na lesu in iskala rešitve kako čim bolj zaščititi pohištvo sem se preprogam v kuhinji čudila. Res so mi bile odveč, ker sem bila prepričana, da preproga sodi samo v spalnico, kopalnico in mogoče dnevno sobo.

Pojdimo od začetka. Zakaj bi v kuhinji sploh imeli preprogo? Po kuhinji se veliko gibamo, hote ali nehote nam kaj spolzi iz rok. Krožniki, kozice in noži so eni najosnovnejših predmetov, ki jih imamo v kuhinji. Veljajo za kuhinjske pripomočke brez katerih v kuhinji ne moremo. Njihova teža ni ravno zanemarljiva, padec na tla pa kaj hitro povzroči vdolbino na lesu, laminatu, prasko na ploščici v skrajnem primeru pa tudi krušenje ploščic. Preproga je tukaj rešitev, ki ublaži padec in prepreči poškodbe.

Zavedam se, da pri kuhanju in gibanju po kuhinji pride tudi do številnih madežev, ki na preprogi pustijo svoj pečat. Struktura preproge, ki jo uporabimo v kuhinji mora biti enostavna. Preproga mora biti primerna za pranje v pralnem stroju. Barva same preproge ni pomembna, je pa res, da se na sivih in bež odtenkih madeži ne bodo toliko poznali.

Alternativa prerogi je tudi prozorna PVC podloga, ki je enostavna za čiščenje in prijaznejša za asmatike. Obrišete jo lahko z mokro krpo, manj je vidna kot klasična preproga.

Dodatna zaščita tal dolgoročno poskrbi za lepši izgled in omogoča materialom, da so več časa obstojni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja