NAČRTOVANJE

Pomivalni stroj na višini

Prevečkrat slišim, da je dobro imeti pomivalni stroj na višini. Tako naj bi privarčevali na bolečinah svojega hrbta, in si olajšali gibanje v poznem življenjskem obdobju.

Pa je pomivalni stroj na višini res tako super stvar?
Pred dnevi sem se imela priliko rokovati s popolnoma novim pomivalnim strojem. Priznam za mojih 60 kilogramov je bilo premakniti novi pomivalni stroj, kar konkreten zalogaj in ne ni mi uspelo. Iz tega sem spoznala, da pomivalni stroj sam po sebi sploh ni tako lahka zadeva. V kolikor ga želimo postaviti v kuhinjske elemente na neko višino potemtakem potrebujemo dovolj stabilne in ojačane korpuse kuhinjskih elementov (velja za vgradni pomivalni stroj). To na kratki rok pomeni dodaten strošek pri nakupu kuhinje.
Druga stvar, ki mi ni dala miru je voda. Logično je, da se v pomivalnem stroju nahaja voda. Vse v redu in prav dokler je voda samo v stroju in ne dobi poti in pobegne iz stroja na plano. Voda z lahkoto uniči korpuse, ki so povečini iz iverala ali iverke. Napijejo se z vodo, v kolikor teh napak ne zaznamo dovolj hitro se vlaga po iverali širi zelo zelo hitro. In ja en dva tri in imamo celotno kuhinjo uničeno.
Poleg omenjenih težav, je potrebno imeti dovolj veliko kuhinjo, da si lahko omislimo pomivalni stroj na višini. V kolikor imamo v kuhinji otok je minimalna dolžina ob stenskega dela kuhinje za montažo pomivalnega stroja na višini 4,2 m, večina delovne površine je v tem primeru na otoku.

Moj zaključek je, da pomivalni stroj ne sodi na višino, že res da nam ne dodatno obremenjuje hrbtenice, a povzroča lahko druge dodatne težave. V kolikor se bomo pravilno prepogibali in zlagali posodo v pomivalni stroj pa se nimamo kaj bati, naša hrbtenica bo nepoškodovana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

thirteen − 5 =