NAČRTOVANJE

Kako izbrati pravi jedilni stol?

Ko imamo izbrano kuhinjo in dnevno sobo, sledi še izbira jedilnega pohištva. Med jedilno pohištvo uvrščamo jedilno mizo in jedilne stole. Izbira jedilnih stolov je včasih prava muka, saj ne vemo, na kaj biti pozorni. Ko opremljamo prvič običajno pri pohištvu in talnih oblogah na našo odločitev močno vpliva finančni izdatek. Produkte kupujemo glede na njihovo ceno pri tem pa ne pozabite na udobnost. Vi boste uporabljali stole in prav vam morajo biti udobni.

Pri izbiri jedilnega stola pazite na naslednje dejavnike:

MATERIAL – priporočam stole iz naravnih materialov, ker ti materiali dihajo. Saj ne bi želeli, da se vam obleke prilepijo na stol, v kolikor sedalo stola ne diha? Priporočljivi material je tekstil, usnje ima svoje prednosti in slabosti. Lesena sedišča stolov so odlična, ampak trda.
OBLIKO NASLONJALA – pomembno je, kako se naslonjalo oprime vašega hrbta. Izberite takšen stol, kjer vas naslonjalo ne bo gulilo. Super so lesena naslonjala, dobro se obnesejo tudi tekstilna naslonjala, ki se popolnoma prilagodijo vašemu hrbtu.

V kolikor so nam stoli iz umetnih materialov res všeč in se šele čez čas zavemo, da nam njihovo sedalo ne ustreza lahko rešujemo na različne načine:

STOL PRETEPISIRAMO – v kolikor je to seveda mogoče in je stol že oblečen v umetni material
NA STOL POSTAVIMO BLAZINICO IZ TEKSTILA – situacijo lahko rešimo tudi s čudovitimi blazinicami iz tekstila, ki jih najdete v vsaki trgovini s pohištvom in dodatki za dom.

Ne pozabite jedilni stoli morajo biti udobni, saj boste na njih lahko veliko časa presedeli ob dobri hrani in čudovitih klepetih z vami najdražjimi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja