NAČRTOVANJE

Dnevna toaleta, top odločitev

Dnevni WC, dnevna toaleta, kaj je sploh to? V preteklem stoletju še zelo nepoznana stvar, danes pa nuja v novih stanovanjih, da o hišah sploh ne govorimo. Dnevna toaleta predstavlja ločitev med kopalnico in WC-jem. Dnevni WC je namenjen vseh obiskovalcem, medtem ko je kopalnica namenjena zgolj stanovalcem.

Najverjetneje ne želite, da vsak izmed obiskovalcev raziskuje po vaši kopalnici. Nekaj svojega življenja zagotovo želite, da ostane za štirimi stenami in se ne širi na vse strani. Dnevni WC vsebuje zgolj WC školjko in umivalnik. Tuš kabina, banja, omara s čistili in predalnik za ličila ne sodita v dnevno toaleto. Na kaj biti pozorni pri načrtovanju dnevnega WC-ja:
• ta prostor mora biti pozicijoniran v neposredni bližini vstopnega hodnika,
nikakor ne sme WC- školjka stati vzporedno z vrati, ki vodijo v prostor,
• prostor naj bo dovolj širok, da se v njemu lahko obrnemo in normalno zapremo vrata, minimalna priporočljiva širina 90 cm,
• ni potrebno, da ima okno, dovolj je, če je v njem urejeno prezračevanje,
• zaradi cenejše izdelave vodnih inštalacij umestite dnevni WC pod kopalnico, ob steno kuhinje ali utilitya.

Tudi pri načrtovanju dnevnega WC-ja bodite pozorni na funkcionalnost. Tudi še tako majhen prostor, je potrebno načrtovati, ga izrisati, premeriti in vanj smiselno umestiti vsak nujno potreben element. Razmislite o tehnološko naprednih rešitvah nikakor se ne prepustite in razmišljajte o opremljanju sanitarnih prostorov samo v sedanjosti. Pri izbiri sanitarne keramike in pohištva bodite pozorni na stil, majhen prostor kot je dnevni WC kaj hitro zasičimo ob izberi nepravilnih barv in barvnih kombinacij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja