REŠITVE

Kako nadomestiti radiator v kopalnici?

Talno gretje in opuščanje klasičnih visokotemperaturnih grelnih teles, nam je poleg številnih pozitivnih lastnosti prineslo tudi številne nevšečnosti. Zagotovo nam vsem povzročajo težave mokre birsače v kopalnici. Nekateri zagovarjajo, da je potrebno brisačo po vsakem prhanju oprati, spet drugi prisegajo na večkratno uporabno brisač. Kaj je prav in zdravju najprimernejše naj presodi vsak sam. Sama pa se bom dotaknila težave mokrih brisač, ko iz kopalnice neznano kam izgine rebrast radiator, ki je v veliki meri nepogrešljiv element za sušenje brisač. Talno gretje gre namreč samo po tleh, malo mokre brisače pa na tla ne sodijo.

Seveda uporaba talnega gretja še ne pomeni, da se bomo v vsakem primeru morali posloviti od klasičnega gatrastega radiatorja, ki je bot nalašč odlično sušilo za v kopalnico. Alternativa je tudi uporaba električnega radiatorja z prav tako dobro služi svojemu namenu kot gatrast radiator, ki je bil del centralnega visokotemperaturnega sistema.

Odlično nadomestilo za sušenje brisač so postale lestve. Lestve so odličen dekorativen element, ki učinkovito opravlja svojo funkcijo. Vsekakor je v času načrtovanja kopalnice potrebno razmišljati kam bomo umestili vsak najmanjši element, ki je nujno potreben za kvalitetno uporabo kopalnice. Na kaj vse moramo biti pozorni v kolikor se odločimo za lestev v kopalnici, ki odlično služi za sušenje brisač:
potrebno je predvideti prostor za lestev – širina prostora namenjenega lestvi naj bo vsaj 50 cm, ker je običajno lestev naslonjena na zid naj bo lestev od zida odmaknjena od 20 – 30 cm,
• zaradi varnostnih razlogov je lestev priporočljivo nekam pritrditi, kam boste lestev pritrdili ali v steno ali tla je individualna odločitev. V kolikor na steni ni keramike priporočam, da lestev pritrdite v steno, zgolj zaradi lažje montaže.
višino lestve prilagajajte glede na svoje potrebe in velikost prostora, s funkcijonalnega vidika je smiselno uporabiti lestev višine 150 cm.

Kakšne barve naj bo lestev in iz kakšnega materiala prilagajajte stilu kopalnice. V kolikor se odločite za leseno lestev je potrebno v zakup vzeti tudi vzdrževanje. Lestev iz inox-a oz nerjaveče kovine je nezahtevna za vzdrževanje. Lestev vam lahko izdela mizar, kovinar ali pa jo kupite pri prodajalcih suhe robe. Kreativne duše bodo na lestvi pustile tudi svoj unikaten pečat.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

5 × one =