NAČRTOVANJE

Kam z odvečno kramo?

Poletje se že počasi poslavlja, deževna jesen že trka na vrata. Dolgi poletni večeri so že preteklost, poletne oblekice pa bodo svoj prostor v omari pustile jesenskim jaknam in dolgim hlačam.

Verjetno se že sprašujete s čim je povezan naslov in prvi odstavek tega posta? Povezan je s kopičenjem nepotrebnih stvari. Ljudje se ne zavedamo, kako se obremenjeni z navidez neobremljujočimi stvarmi. Pred nami je jesen in čas, ko bomo vsaj po večini naredili neko čistko po naših garderobah in omarah. Naredimo jo po celem stanovanju. Preglejmo, kaj je nepotrebnega in odstranimo iz naših bivališč. Krama in predmeti, za kateri mislimo, da jih bomo enkrat še potrebovali, ki ni ugledala sonca že nekaj let naj roma iz naših bivališč.

Možnosti kam z neuporabljenimi oblekami, pohištvom in ostalimi predmeti je milijon. Obleke lahko v kolikor ocenimo, da so neprimerne za nošenje odnesemo v H&M in si pridobimo 15% za nakup enega izdelka. Na takšen način bomo omogočali reciklažo oblek in privarčevali pri naslednjem nakupu. Lahko pa uporabimo tudi druge alternative kot so prodaja izdelkov na spletnih straneh kot so moj butikbolha in druge. Stvari na omenjenih portalih ne boste prodali čez noč, to je proces ki traja. Predmete in pohištvo, ki si po vašem mnenju zaslužijo še eno priložnost objavite na portalu bolha ali drugimi. Vrjemite posamezniki in narava vam bodo hvaležni.

Z odstranitvijo odvečne krame bo vaš dom zadihal. V njem se boste počutili bolje in bolj sproščeno. Pri analiziranju kaj potrebujete in česa ne potrebujete bodite sistematični, ne zavreči vsega, procesa se lotevajte razumno in premišljeno, korak za korakom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja